Достапни линкови

logo-print

Украина ќе добие поефтин гас ако се приклучи во Царинската Унија


Украинскиот премиер Николаи Азаров изјави дека цената на рускиот гас ќе биде значително намалена доколку Украина се приклучи кон Царинската Унија на Русија, Казахстан и Белорусија. Тој додаде дека Русија тоа го постави како услов, тврдејќи дека следниот ден откако Украина ќе го стори тоа, цената ќе биде намалена за речиси 3 пати. Азаров изјави дека пристапувањето кон Царинската Унија ќе биде одговор од проблемите од национален интерес.
XS
SM
MD
LG