Достапни линкови

logo-print

Се уште нема судска одлука за преименуваните училишта


Нема се уште судска одлука за поставувањето на таблите со нови имиња на четирите основни училишта во Чаир, а се уште се во тек и активностите на работната група на МОН и ЗЕЛС која треба да ги утврди критериумите по кои во иднина ќе се формираат комбинирани т.е. паралелки за ученици на различна возраст. Ова го изјави денеска министерот за образование Панче Кралев. Тој додаде дека проектите кои се зацртани во Програмата за работа на Владата остануваат приоритет и тој процес ги вклучува сите кои се дел од Министерството, вклучувајќи го и заменикот министер Сафет Незири.
XS
SM
MD
LG