Достапни линкови

logo-print

Во Будимпешта конференција за сајбер криминал


Во Будимпешта се одржува дводневна конференција за компјутерскиот криминал на која се расправа за поблиска практична соработка меѓу приватниот сектор и владите, како и меѓу регионалните организации. Британскиот министер за надворешни работи Вилијам Хејг вчера на конференцијата оцени дека сајбер просторот може да биде нова димензија на конфликтите во иднина. Многу држави сеуште немаат ни ресурси, ни одбрана против државно спонзорирани сајбер напади. Инаку, на конференцијата учествуваат околу 600 претставници на влади, на приватниот и граѓанскиот сектор.
XS
SM
MD
LG