Достапни линкови

logo-print

Штрајк на израелските новинари


Вработените во израелскиот весник Харец почнаа штрајк во знак на протест поради планираното отпуштање на околу 100 работници. Вработените соопштија дека денешниот број на весникот нема да излезе од печат. Нарец има релативно мал тираж, но се смета за доста влијателен весник, особено меѓу припадниците на израелската елита. За кризата во медиумскиот сектор во Израел сведочи и минатомесечната продажба на угледниот весник Марив кој го купи ривалски издавач.Повеќето од неговите 2000 вработени се очекува да бидат отпуштени од работа.Стотици вработени во Марив бараат од Владата да интервенира и да помогне да се реши кризата во медиумскиот сектор.
XS
SM
MD
LG