Достапни линкови

Азербејџан нема му помогне на Израел против Иран


Азербејџан, Баку

Азербејџан, Баку

Азербејџанскиот портпарол на министерството за надворешни работи Елман Абдулајев изјави денеска дека на ниедна држава нема да и биде дозволено да ја користи нивната териротија за напади врз соседите. Тој додаде дека владината позиција ќе остане непроменета и цврста и дека односите на Азербејџан со соседите и понатаму ќе бидат базирани на приципите на пријателство. Ваквите коментари на министерот следуваат откако дел од светските медиуми пласираа инфомација дека постои шанса Азербејџан да и понуди на Израел помош доколку Израел одлучи да започне воена кампања против Иран поради контроверзната нуклеарна програма.
Тензиите меѓу Иран и Азербејџан ескалираа изминативе месеци поради многу отворени прашања како и поради извештаите за блиските односи на Аербејџан со иранскиот ривал Израел
XS
SM
MD
LG