Достапни линкови

logo-print

Советот на Европа со остри критики за Русија


Русија денеска доби остри критики од голем број на земји членки на ЕУ кога Советот на Европа дискутираше за политичката ситуација во земјата. При дискусијата во Советот за првиот извештај од Русија по 2005-тата година, било нотирано дека постојат многу проблеми во Русија кога станува збор за плуралистичка демократија, владеење на право и човекови права. Резолуцијата која е треба да се изгласа денеска во себе содржи препорака мониторингот врз Москав треба да продолжи се додека прашањата како што се слободни и реф избори, слобода на говор и здружување не се решат. Претседателот на руската Дума, Сергеј Нарјшкин вчера го откажа говорот кој требаше да го оддржи на парламнентраната седница на Советот на Европа во Стразбур.
XS
SM
MD
LG