Достапни линкови

logo-print

Во Калифорнија закон за приватност на социјалните мрежи


Гувернерот на Калифорнија Џери Браун

Гувернерот на Калифорнија Џери Браун

Гувернерот на Калифорнија Џери Браун потпиша закони со кои работодавачите и факлултетите нема да смеат да бараат од вработените и студентите да им ги даваат корисничките имиња и шифри за социјалните мрежи. Законите не се однесуваат на шифрите или информациите кои им биле дадени на работа или на факултетите. Гувернерот на Калифорнија законите ги објави на социјалните мрежи Твитер, Фејсбук и Гугл Плус.
XS
SM
MD
LG