Достапни линкови

Нов командант на КФОР


Ерхард Древс

Ерхард Древс

Новиот командант на КФОР, германскиот генералмајор Фолкер Халбауер денеска во Приштина ќе ја преземе должноста од досегашниот командант Ерхард Древс. Холбауер е шестти германски командант на КФОР од стационирањето на таа мисија на Косово во 1999 година. Германската армија на Косово има над 820 војници, од вкупно 5 илјади и 600 и, по италијанскиот, е најголем контингент на КФОР.
XS
SM
MD
LG