Достапни линкови

logo-print

Руските власти во борба со епидемија на антракс


Руските власти ги зголемиле напорите да ја спречат епидемијата на антракс во една воена база во Киригистан, откaкао се појави епидемија во близина на базата. Руските власти ги дезинфицирале сите воени објекти, вклучувајки ги и становите на офицерите и нивните семејства, а се зголемила и проверката на безбедноста на храната. Овој потег беше направен откако киргистанските здравствените работници минатата недела објавија дека неколку случаи на антракс биле потврдено во неколку региони во земјата.
XS
SM
MD
LG