Достапни линкови

logo-print

Усвоени законите со кои завршува набљудуваната независност на Косово


Белградските медиуми јавија дека Парламент во Приштина со 63 гласа „за“ и ниту еден против усвои пакет од 21 закон, со кои завршува набљудуваната независност на Косово. На следното заседание Парламентот ќе треба да усвои и 22 измени на Уставот со кои ќе се укинат уставните клаузи за набљудуваната независност на Косово.
Се очекува на 10 септември Меѓународната група за управување на Косово на средба во Приштина да ја прогласи одлуката за прекратување на набљудуваната независност на Косово.
XS
SM
MD
LG