Достапни линкови

logo-print

Агенцијата за храна на ОН загрижена за ширење на свинската чума


Агенцијата за храна при Обединетите Нации предупреди дека африканската свинска треска која се појави во Украина може да се рашири и во други земји вклучувајќи ги и Молдавија, Казахстан и Латвија. Во нивното сооштение е наведено дека иако украинските власти преземале мерки за контрола и спречување на ширењето на заразната болест, сепак постои ризик таа да се прошири и во соседните земји. Свинската чума не влијае врз луѓето, но може да оштети свињарството во соседните земји.
XS
SM
MD
LG