Достапни линкови

Џиабао-Кина ќе ги исполни економските цели


Кинескиот премиер Вен Џиабао

Кинескиот премиер Вен Џиабао

Кинескиот премиер Вен Џиабао изјави дека земјата најверојатно ќе може да ги исполни економските цели поставени за оваа година и покрај забавувањето на растот во јули.
Според него, индустриската активност се подобрува, но економијата е се уште нестабилна и може и натаму да се соочи со тешкотии.
XS
SM
MD
LG