Достапни линкови

Тужба против Мадона во Русија


Од концертот на Мадона во Санкт Петерсбург

Од концертот на Мадона во Санкт Петерсбург

Полицијата во Санкт Петерсбург соопшти дека покренала истрага против Мадона за кршење на законот со кој е забрането јавно пропагирање на хомосексуалноста. Мадона, на нејзиниот концерт во Санкт Петерсбург, на 9-ти август, се заложи за толеранција на хомосексуалците и зборуваше за опасноста од општествата во кои сите луѓе не се третирани со респект и дигнитет. Анти-геј активисти поднесоа тужба против Мадона, а градските власти се заложија таа или организаторите на концертот да се појават на суд.
XS
SM
MD
LG