Достапни линкови

Милчин со тужби против Лустрациска и Аџиев


Владимир Милчин.

Владимир Милчин.

Владимир Милчин, кој со решение на Комисијата за верификација на факти беше прогласен за соработник на тајните служби, ќе поднесе тужба до Управниот суд против Комисијата и кривична пријава против нејзиниот претседател Томе Аџиев.
Милчин тврди дека Аџиев затајува документи со кои се тврди дека Милчин не бил и не е соработник со тајните служби.
Според него, штетите од лустрацијата вака како што ја спроведува Комисијата, нема да завршат на компромитирањето на 10 - тина луѓе, туку ќе се шират и ќе се одразат на институциите на системот и можат да ја разнишаат државата.
XS
SM
MD
LG