Достапни линкови

logo-print

ЕБРД ги намали проекциите за раст во Еврозоната


Европската Банка за обнова и развој соопшти дека кризата во еврозоната има негативен импакт врз растечките економии во Европа а посебно врз Русија.
ЕБРД ги намали проекциите за раст во бившиот советски блок од 3,1 на 2,7 за оваа година.
За Русија предвидувањата се намалени од 4,2 на 3,1 насто.
XS
SM
MD
LG