Достапни линкови

logo-print

Пранаб Мукерџи избран за претседател на Индија


Поранешниот индиски министер за финансии Пранаб Мукерџи е избран за претседател на Индија по гласањето од страна на националните и на државните пратениците. Мукерџи лесно го победи својот ривал П.А.Сангма за главната церемонијална позиција. Мукерџи се смета за искусен политичар кој ќе може да одигра значајна улога во подготовката за националните парламентарни избори во 2014 година. Се предвидува дека овие избори ќе резултираат со потреба да се создаде коалициска влада која ќе вклучува неколку национални и регионални партии.
XS
SM
MD
LG