Достапни линкови

Шулц: Можна е социјална експлозија во Европа


Мартин Шулц

Мартин Шулц

Претседателот на Европскиот парламент Мартин Шулц предупреди дека економската криза во Шпанија би можела да предизвика социјална експлозија ширум континентот. Според Шулц потребна е итна промена на новите европски програми со што би се создале повеќе работни места за оваа генерација. Шулц сепак смета дека Шпанија е во подобра позиција да се избори со кризата, за разлика од Грција. Тоа како што изјавил се должи на солидната индустриска база и добро организираната јавна управа на Шпанија.
XS
SM
MD
LG