Достапни линкови

logo-print

Владата ќе гради нови патишта


Владата најави дека до крајот на годината ќе се реализираат најмалку 76 локални патишта со вкупна должина од 176 километри за кои ќе бидат инвестирани 15 милиони евра и четири регионални правци со должина од 74 километри и вредност од над 10 милиони евра.
Потпаролот на владата Александар Ѓорѓиев изјави дека ова е прва влада која силно и програмски се осврна на овој сектор и ќе продолжи со истиот ангажман и издвојување на средства и ресурси за подобрување на локалната патна инфраструктура на секое ниво.
XS
SM
MD
LG