Достапни линкови

logo-print

Проблеми со безбедносниот персонал за Олиписките игри во Лондон


Безбедносната фирма Г4С се извини бидејќи не може да обезбеди доволно луѓе за Олимписките игри во Лондон. На помалку од две недели до почетокот на олиписките игри фирмата соопшти дека ќе изгуби 77 милиони долари, бидејќи нема да успее да го обезбеди ветениот број на лица кои ќе се грижат за безбедноста.
Британските влсти го зголемија бројот на воениот персонал од 3500 на 17 000. Безбедносната фирма според договорот требаше да обезбеди 10 илјади чувари.
XS
SM
MD
LG