Достапни линкови

„Тројката“ меѓународни кредитори во посета на Кипар


Од самитот на ЕУ во минатата недела

Од самитот на ЕУ во минатата недела

Претставници на Европската комисија, на Меѓународниот монетарен фонд и на Европската централна банка денеска ќе допатуваат во Никозија, каде што ќе ја проценуваат ситуацијата во кипарскиот банкарски систем.
Оваа земја во минатата недела побара финансиска помош од европските партнери и од Меѓународниот монетарен фонд за рекапитализација на банкарскиот сектор. Инаку, во следните шест месеци Кипар ќе претседава во Европскиот совет.
XS
SM
MD
LG