Достапни линкови

logo-print

Пад на акциите во Европа по намалените прогнози во САД


Берзата во Франкфурт

Берзата во Франкфурт

Акциите на европските берзи забележаа пад по објавата на податоците на Американската Централна Банка за слабите изгледи за раст на економијата на САД и по објавата за натамошно забавување на кинеската економија. ФЕД го намали очекувањето за раст на економијата на САД од 2,9 на 2,4 проценти.
Федералните резреви сега предвидуваат и дека невработеноста во Америка ќе биде до 8,2 што е за 0,2 проценти повеке од проекциите во Април.
Според Британската банка НСБЦ, пак, во Кина, која е втора светска економија, во јуни е забелеажно најниско ниво на активност во производството како резултат на намалениот извоз и домашна побарувачка во изминативе 7 месеци.
XS
SM
MD
LG