Достапни линкови

logo-print

Растат обидите за отстранување содржини од Гугл


Гугл во најновиот извештај наведува дека владите ги зголемија обидите за отстранување на некои содржини од интерент. Повеќето барања за отстранување, особено на видео снимки доаѓаат од западните демократски земји, а не од земјите познати по строгата цензура. Шпанските власти побарале од Гугл да бидат отстранети 270 линкови до блогови и до новински извештаи. Бројот на американските барања изнесува 187.
XS
SM
MD
LG