Достапни линкови

logo-print

Собрание на Паневропската унија во Стразбур


претседателот на Европскиот парламент Мартин Шулц

претседателот на Европскиот парламент Мартин Шулц

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска ќе учествува на Генералното собрание на Паневропската унија во Стразбур, една од најстарите паневропски организации, која годинава ја одбележува 90-годишнината од основањето. Покрај министерот Никола Попоски на Генералното собрание ќе учествуваат и повеќе познати и исткнати европски политичари, меѓу нив и претседателот на Европскиот парламент Мартин Шулц. Паневропската унија повеќе пати јавно и отворено и изразила поддршка на Македонија во нејзините евроинтегративни процеси.
XS
SM
MD
LG