Достапни линкови

Состанок на Мешовитиот парламентарен комитет Македонија, ЕУ


Министерот за надворешни работи Никола Попоски

Министерот за надворешни работи Никола Попоски

Во Брисел денеска ќе се одржи состанок на Мешовитиот заеднички комитет меѓу Македонија и ЕУ. На состанокот излагања ќе имаат шефот на дипломатијата Никола Попоски и Фернандо Џентилини од Советот на ЕУ, како и Александра Кас-Грање директор на Директоратот кој е задолжен за Македонија при Европската комисија. Предвидена е размена на мислења за реформите во областите опфатени со Пристапниот дијалог на високо ниво, вклучително и за економските состојби, како и за регионалното управување со отпад и употребата на алтернативни извори на енергија.
XS
SM
MD
LG