Достапни линкови

Во Штип состанок на Консултативниот комитет меѓу Македонија и ЕУ


шефот на делегација на ЕУ во Македонија Аиво Орав

шефот на делегација на ЕУ во Македонија Аиво Орав

Денеска во Штип ќе се одржи седмиот состанок на Заедничкиот консултативен комитет на Македонија и Европската унија, кој функционира во рамките на Комитетот на региони на Европската комисија. На состанокот ќе се обратат двајцата копретседатели, градоначалникот на Штип Зоран Алексов и Пер Боткер Андерсен, претставник на Европската унија. На собирот ќе учествуваат и шефот на делегација на ЕУ во Македонија Аиво Орав, претседателот на ЗЕЛС Коце Трајановски, како и градоначалници, членови на ова тело.
XS
SM
MD
LG