Достапни линкови

logo-print

СпејсХ Драгон се спои со Мир


The SpaceX Dragon commercial cargo craft

The SpaceX Dragon commercial cargo craft

Првата приватно направена вселенска капсула СпејсХ Драгон се спори со Меѓународната станица Мир што е за прв пат во историјата на вселенските летови. Капсулата носи намирници за екипажот на Станицата Мир тешки 544 килограми. Капсулата беше лансирана вчера од Кејп Каневерал во Флорида, а е изработена од калифорниската “Exploration Technologies Corporation“
XS
SM
MD
LG