Достапни линкови

logo-print

Босанските пратеници ги намалија платите


Пратениците во Парламентот на БиХ постигнаа согласност за намалување на платите на сите државни службеници, вклучувајќи ги и нивните. Министерот за финансии Никола Шпириќ изјави дека платите ќе бидат намалени за 4,5 отсто, додавајќи дека нема да се намалат единствено платите помали од 500 конвертабилни марки, односно околу 250 евра. Донесувањето на овој закон е услов за утврдување на буџетот на БиХ за годинава.
XS
SM
MD
LG