Достапни линкови

Најавени активностите за Денот на Европа во Македонија


Шеф на Делегацијата на ЕУ во РМ Аиво Орав

Шеф на Делегацијата на ЕУ во РМ Аиво Орав

Повеќе од 30 активности вклучува овогодинашната прослава за Денот на Европа - 9 Мај што ја организира Делегацијата на Европската унија во Македонија во партнерство со Секретаријатот за европски прашања и Европското движење на Македонија. Според амбасадорот на ЕУ Аиво Орав, целта на активностите е да се одбележи 62 роденден на Европската унија и да е приближи процесот на евроинтетграции до граѓаните.„ Токму затоа настаните ги организираме во Скопје и во повеќе други општини за да допреме до што повеќе граѓани“ рече амбасадорот Орав.
XS
SM
MD
LG