Достапни линкови

logo-print

Комеморација за жртвите од Јасеновац


Комеморација за жртвите од логорот на смртта Јасеновац денеска се одржа во Република Српска, во Долна Градина и во Хрватска, со пораката на државните врвови на Хрватска и Србија и претставници од Република Српска дека злосторствата не смеат да се заборават и мирот да се брани како најголемо добро. Претседателот на Советот на меморијалното подрачје Јасеновац Карица Седмак ги изнесе најновите податоци за 82.085 жртви, од кои 20.038 биле деца.
XS
SM
MD
LG