Достапни линкови

logo-print

Лада Рива нема повеќе да се произведува во Русија


Понов модел на Лада

Понов модел на Лада

Рускиот автопроизводител Автоваз соопшти дека ќе го прекине производството на Лада Рива, поради намалената продажба. Лада Рива е прв пат произведена во 1982 година и во Русија е позната како седумка поради бројот на моделот.
Нејзината прдажба се намалила за 72 проценти во првиот квартал, бидејќи купувачите избирале понови модели на автомобили.
XS
SM
MD
LG