Достапни линкови

logo-print

Проблеми со денационализацијата во Романија


Романските власти денеска соопштија дека нема да можат да им ја исплатат целосната вредност на сопствениците на имотите кои им биле одземени за време на комунизмот. Официјалниот претставник на Агенцијата за денационализација, Дорина Даниелеску изјави дека Владата сака да плати само 15 проценти од вредноста на овие имоти во период од 10 до 12 години.
Се проценува дека во земјата има околу 40.000 поранешни сопственици на кои треба да им биде исплатена компензација.
XS
SM
MD
LG