Достапни линкови

САД ја поздравија средбата меѓу лидерите на Индија и Пакистан


Пакистанскиот претседател Асиф Али Зардари се сретна со индискиот премиер Манохан Синг.

Пакистанскиот претседател Асиф Али Зардари се сретна со индискиот премиер Манохан Синг.

САД ја поздравија средбата меѓу лидерите на Индија и Пакистан и оценија дека подобрувањето на односите меѓу двете земји ќе му помогне на целиот регион. Пакистанскиот претседател Асиф Али Зардари е првиот претседател што ја посетил Индија во последните седум години. Тој се сретна со индискиот премиер Манохан Синг. Тие се согласиле дека е потребно затоплување на односите меѓу двете соседни, но непријателски расположени нуклеарни сили.
XS
SM
MD
LG