Достапни линкови

logo-print

Претседателот Иванов на манифестација во Шуто Оризари


Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов

Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов

Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов како покровител на проектот „Спортот како фактор за толеранција, заедништво и почитување“, денеска ќе присуствува на спортско културна манифестација во општина Шуто Оризари. По Прилеп, Шуто Оризари е втора општина каде што се организира ваквата манифестација. Проектот „Спортот како фактор за толеранција, заедништво и почитување“ има за цел да им овозможи на учениците од основно образование од шест општини, преку спортски активности, дружење, комуникација и посета на локални културни знаменитости, подобро да се запознаат со своите врсници кои потекнуваат од различни културни или етнички заедници, да го развиваат духот на заедништво и меѓусебно разбирање и почитување.
XS
SM
MD
LG