Достапни линкови

Иванов оствари средба со претседателот на Руанда


Претседателот Ѓорге Иванов

Претседателот Ѓорге Иванов

Претседателот Ѓорге Иванов денеска се сретна со претседателот на Руанда Пол Кагаме за време на Комисијата за широко-појасен интернет и дигитален развој во Охрид. Тие се согласиле дека односите меѓу двете земји, и покрај отсуството на редовен политички дијалог се карактеризираат со висок степен на почитување и пријателство. Претседателите размениле информации за актуелните политички и економски состојби во двете земји, стратешките интереси и определби, како и регионалните состојби.
Иванов истакнал дека Македонија, покрај интеграција во Европската унија и НАТО, негува интерес за унапредување на соработката со земјите од Африка, следејќи го принципот за отвореност кон сите.
XS
SM
MD
LG