Достапни линкови

logo-print

Мексиканскиот бизнисмен Карлос Слим се сретна со Груевски


Мексиканскиот бизнисмен Карлос Слим

Мексиканскиот бизнисмен Карлос Слим

Мексиканскиот бизнисмен Карлос Слим во Скопје се сретна со премиерот Никола Груевски со кој дискутирал за повеќе теми. Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски по пристигнувањето на Слим изјави дека тој е добро запознаен со Македонија и оти знае за стапката на невработеноста, задолженоста, гранките кои имаат потенцијал, кои се најголеми извозници, кои се потенцијалите во енергетиката, металството, и телефонијата.
Ивановски посочи дека денеска Слим ќе има работен состанок со економскиот владин тим на кој ќе бидат презентирани проектите на Владата за привлекување странски директни инвестиции.
XS
SM
MD
LG