Достапни линкови

Генерален штрајк на синдикатите во Шпанија


Штрајкот во Шпанија

Штрајкот во Шпанија

Шпанските синдикати излегоа на 24 часовен штрајк против реформите кои ги засегаат работничките права, мерките за штедење и невработеноста. Железничкиот, автобускиот и авионскиот сообраќај не функционира, а и неколку фабрики не работат за време на штрајкот.
Има извештаи за изолирани насилни инциденти, кога неко лица се обидувале да го блокираат тргнувањето на автобусите и влезот во некои маркети.
XS
SM
MD
LG