Достапни линкови

16 жртви на НАТО од авганистански војници годинава


Авганистански војници по завршувањето на обуката

Авганистански војници по завршувањето на обуката

Најмалку 16 војници кои служат во силите предводени од НАТО во Авганистан биле застрелани и убиени досега оваа година од страна на авганистанските безбедносни сили или од бунтовниците облечени во воени униформи.
Три војници на НАТО, двајца британци и еден американец, беа застрелани вчера во два оделни инциденти.
Нападите од страна на авганистанските војници НАТО војници започнаа по палењето на Коранот во американската база во февруари, и убиството на 17 авганистански цивили од страна на американски војник овој месец.
XS
SM
MD
LG