Достапни линкови

logo-print

Груевски задоволен од интересот на Катар за инвестирање во Македонија


Премиерот Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски за време на посетата на Катар оцени дека во земјата псотои голем интерес и политичка волја за инвестирање во Македонија. Владината делегација на средбата разговарала и за конкретни и специфични проекти во областа на туризмот, енергетиката и градежништвото.
Груевски изјави дека е задоволен од посетата, која досега е над неговите очекувања. Според него, интересот ќе треба да се конкретизира со доаѓањето на специјална делегација од Катар, која ќе ги анализира проектите и ќе донесе одлука за инвестирање.
XS
SM
MD
LG