Достапни линкови

logo-print

Египетските исламисти задолжени за новиот Устав


Членови на партијата за правда и слобода на Муслиманското братство

Членови на партијата за правда и слобода на Муслиманското братство

Египетските исламисти сочинуваат околу 60 насто од групата од 100 членови задолжена за пишување на новиот Устав со кој ќе се зацрта улогата на исламот во земјата и на малцинските групи.
Имињата на членовите на групата ги објави Парламентот во која мнозинството го сочинуваат Партијата за правда и слобода на Муслиманското братство и радикалните Салафисти.
XS
SM
MD
LG