Достапни линкови

На Тимошенко и треба болничка нега


Постер на Јулија Тимошенко закачен на ѕид на затворот каде што ја издржува казната

Постер на Јулија Тимошенко закачен на ѕид на затворот каде што ја издржува казната

Украински доктори признаа дека на затворената поранешна премиерка Јулија Тимошенко и е потребна болничка нега. Тимошенко отслужува казна затвор од седум години поради злоупотреба на функцијата. Таа ги обвини затворските доктори дека не и даваат соодветен третман и побара да ја прегледаат странски доктори. Владата наименува тим домашни доктори кои потврдија дека Тимошенко има хронични болки кои треба да се третираат во болница.
XS
SM
MD
LG