Достапни линкови

Медведев-војската да се спротистави на ракетниот одбрамбен систем на САД


Рускиот претседател во заминување Дмитри Медведев

Рускиот претседател во заминување Дмитри Медведев

Рускиот претседател во заминување Дмитри Медведев ја повика војската да биде целосно подготвена и вооружена до 2017 и 2018 година за да се спротистави на планот на САД за поставување ракетен одбрамбен систем во Европа.
Медведев изјави дека Русија не ја затвора вратата за дијалог со САД и НАТО, според кои ракетниот одбрамбен систем е со цел да се заштити континетот од потенцијалната закана која доаѓа од Иран.
XS
SM
MD
LG