Достапни линкови

logo-print

Продолжува министерска конференција за граничната безбедност во ЈИЕ


Денеска во Скопје продолжува деветата годишна министерска конференција за соработка на полето на граничната безбедност во југоисточна Европа.
По завршувањето на работните сесии најавено е потпишување Министерска декларација за соработка на полето на граничната безбедност 2012 година. На дводневниот собир учествуваат министрите за внатрешни работи на Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, како и заменици министри и високи функционери во министерствата за внатрешни работи на Молдавија, Романија, Албанија, Чешка, претставници на ЕК, Еуропол и претставници на дипломатскиот кор.
XS
SM
MD
LG