Достапни линкови

ЕП со критика за претседателските избори во Русија


Протестите против претседателските избори во Русија

Протестите против претседателските избори во Русија

Европските законодавци усвоија резолуција во која тие ги критикуваат нерегуларностите во подготовката и спроведувањето на претседателските избори во Русија на почетокот на месецот. Резолуцијата е поддржана од најголемите политички партии, кои соопштија дека изборот на гласачите бил лимитиран и повикаа на транспарентна анализа за истражување на нерегуларностите.
Резолуцијата ги повикува руските власти и политичките партии во Думата да започнат суштински дијалог со продемократските демонстранти и опозицијата во земјата.
XS
SM
MD
LG