Достапни линкови

logo-print

Резултатите од референдумот во северно Косово испратени до ОН


Гласањето во Косово

Гласањето во Косово

Градоначалникот на Косовска Митровица Крстимир Пантиќ изјави денеска дека ги испратиле до ОН резултатите од референдумот во северно Косово и побарале мисијата на организацијата на Косово УНМИК да биде неутрална во однос на законот и да не зазема став во врска со локалните избори на Косово.
Според резултатите од референдумот во четирите српски општини во северниот дел на Косово, кој се одржа на 14 и 15 февруари, 99,74 проценти од гласачите не ги прифаќаат косовските институции.
XS
SM
MD
LG