Достапни линкови

logo-print

Претседателски избори во Молдавија на 16 март


Парламентот на Молдавија

Парламентот на Молдавија

Молдавскиот Парламент соопшти дека претседателските избори во земјата ќе се одржат на 16 март. Молдавија во изминатите 900 дена имаше неколку вршители на должноста, бидејќи Парламентот неможеше да избере кандидат поради несогласувањата меѓу политичките партии.
Членовите на владејачката проевропска коалиција и социјалистите се сложија изборите да бидат во наредната недела, додека против одлуката се изјасни Комунистичката партија.
XS
SM
MD
LG