Достапни линкови

Ирански адвокат за човекови права осуден на 18 години казна затвор


Иранскиот адвокат за човекови права Абдолфатах Солтани

Иранскиот адвокат за човекови права Абдолфатах Солтани

Иранскиот адвокат за човекови права Абдолфатах Солтани е осуден на 18 години казна затвор. Неговата сопруга Маеде Солтани за севисот на Радио слободна Европа во земјата изјави дека на нејзиниот маж му е забрането да се бави со право 20 години. Солтани е осуден за ширење на анти-владина пропаганда и за загрозување на националната безбедност.
XS
SM
MD
LG