Достапни линкови

logo-print

Кина ги забрани агресивните слогани против второ дете


Државните медиуми во Кина јавија дека властите ги забраниле слоганите во врска со планирањето на семејството кои биле заканувачки за луѓето. Постоеа слогани како на пример – Ќе ви ја извадиме утробата ако имате второ дете, или пак, Ако не се контролирате, ќе ви ја урнеме куќата. Во Кина од 1979-та година е во сила политиката на едно дете за да се запре енормниот пораст на популацијата.
XS
SM
MD
LG