Достапни линкови

ОМД -100.000 потписи за влез на Македонија во НАТО


Претседател на ОМД Мето Коловски

Претседател на ОМД Мето Коловски

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) покрена петиција што ќе ја достави до американскиот претседател Барак Обама и до сите земји - членки на НАТО и со која ќе бара прием на Македонија во Алијансата на Самитот во Чикаго што ќе се одржи на 20 и 21 мај.
Организацијата апелира до сите Македонци и пријатели на Македонија да ја потпишат петицијата денеска и да го испратат линкот

https://www.change.org/petitions/president-obama-and-nato-heads-of-state-grant-nato-membership-to-macedonia-at-chicago-summit-in-may

до што поголем број луѓе, што е можно поскоро, за да се постигне целта од 100.000 потписи пред Самитот во Чикаго.
Поканата Македонија да му се придружи на НАТО во Чикаго е во согласност со основната мисијата на НАТО: демократска Европа, силна и слободна. Земјата ги исполни сите технички критериуми за членство во НАТО, и е надвор од Алијансата поради намерното прекршување на меѓународното право
XS
SM
MD
LG