Достапни линкови

Муслиманското братство незадоволно од властите во Египет


Прославата на Муслиманското братство по првата седница на новиот Парламент на Египет

Прославата на Муслиманското братство по првата седница на новиот Парламент на Египет

Египетското Муслиманско братство упати критики кон воените власти и повика на назначување на нов кабинет на национално единство. Според нивното соопштение, владата не успеала да се справи со економијата и безбедносната криза во земјата. Муслиманското братство кое беше забрането за време на поранешниот претседател Хосни Мубарак сега е една од најголемите партии во Парламентот.
XS
SM
MD
LG