Достапни линкови

logo-print

Најновиот извештај за смртта на Трајковски во владина процедура


Поранешниот претседател Борис Трајковски

Поранешниот претседател Борис Трајковски

Најновиот извештај во врска со падот на кингерот, при кој загина претседателот Борис Трајковски и членови на неговиот кабинет влегува во владина процедура. Во извештајот чија изработка започна пред неколку години по барање на владата има детали кои досега не се објавени во јавноста.
Во изработката на извештајот се вклучени група специјалисти и експерти кои имаа за задача да направат дополнителна истрага на фактите и клучните моменти, имајќи ја предвид дилемата во јавноста за случајот и отворените прашања меѓу 2004 и 2006 година.
По разгледувањето на владина седница, целокупниот материјал од извештајот се испраќа кај јавниот обвинител, кој треба да оцени ќе се отвори нова истрага.
XS
SM
MD
LG